logo-nou-site[1]

Conferinţa de finalizare a proiectului INFO-HE

Publicat pe

Joi, 10 decembrie 2015, se va organiza conferinţa de finalizare a proiectului “Politici bazate pe evidențe și impactul asupra pieței forței de muncă (INFO-HE)” implementat de Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) şi coordonat științific de Consiliul Naţional pentru Finanțarea Învățământului Superior (CNFIS).

Proiectul a avut ca obiective consolidarea și dezvoltarea de instrumente integrate la nivel național, pentru urmărirea parcursului educațional al tinerilor și a angajabilității absolvenților de studii superioare.
Consolidarea şi dezvoltarea acestor sisteme informatice pentru învăţământul superior constituie un demers susţinut de centralizare şi standardizare a datelor din sistemul de educaţie, în scopul eficientizării activităţii administrative şi îmbunătăţirii capacităţii de a fundamenta strategii instituţionale şi politici naţionale în învăţământul superior.
Acest demers va contribui la creşterea transparenţei şi responsabilităţii universităţilor, precum şi a încrederii publice în sistemul naţional de învăţământ superior.

Conferința îşi propune să reunească reprezentanți ai universităților, institutelor naționale de cercetare, dezvoltare și inovare, Academiei Române şi membrii CNFIS din ultimii 20 de ani.